Hackathon

Our IEEE standard.
Intelligence. Entrepreneurship. Efficiency. Emotions.
25.04-26.04

Svečano zatvaranje i prezentacija radova takmičara:
26.04.2015. u ~15 časova
Matematički fakultet, Studentski trg br. 16
sala 706, IV sprat

Takmičenje

Hakaton je timsko takmičenje programera, osmišljeno tako da se programerske sposobnosti, kreativnost i uklopivost u timskom radu testiraju do krajnjih granica.

Tokom 24h od četvoročlanih timova mladih programera i dizajnera, očekuje se da, od nule, stvore softver koji će biti upotrebljiv, zanimljiv i originalan, a u skladu sa temom koja će im zvanično biti saopštena na dan takmičenja. Ne postoji ograničenje u vidu platforme na kojoj (i za koju) se željeni softver programira, takmičari mogu koristiti sve od softverskih, hardverskih i online alata što im se učini korisnim i potrebnim. Jedino što jeste zabranjeno, to je odustajanje i loša volja.

Osim same tehničke ispravnosti i izvedenosti aplikacije, ceniće se praktična upotrebljivost stvorenog softvera, kreativnost i originalnost ideje koja je sprovedena u delo, kao i sposobnost članova tima da svoj proizvod brane pred budućim ulagačima u dalji razvoj.

Poene će svakom timu davati stručni žiri, a na osnovu sakupljenih poena, biće proglašeni pobednici hakatona. Pobednički timovi će biti nagrađeni vrednim nagradama obezbeđenim od strane naših sponzora. Svim učesnicima će biti obezbeđena hrana, piće i mesto za rad i odmor tokom trajanja takmičenja. Takođe, biće obezbeđeni i računari za rad takmičara, iako se takmičari svakako ohrabruju da ponesu svoju opremu.

Pravila

Takmičenje je otvorenog tipa, učešće je besplatno i jedini uslov je da svi članovi tima budu starosti od 18 do 26 godina, na dan održavanja takmičenja. Timovi se sastoje od najmanje 3, a najviše 4 osobe i moraju biti formirani u okviru prijave na takmičenje (ne vrši se uparivanje slobodnih strelaca). Osam timova odabranih od strane žirija, nakon zaključenja prijava, učestvovaće na finalnom takmičenju. Svi članovi, a posebno tri najbolje plasirana tima biće nagrađeni vrednim nagradama obezbeđenim od strane naših sponzora.

Takmičarima je dozvoljena upotreba sopstvene opreme (kompjutera, laptopova, mobilnih telefona,...), literature i interneta, kao i svega ostalog što im može biti od pomoći pri kreiranju aplikacije na zadatu temu. Tema će biti saopštena takmičarima na dan održavanja takmičenja.

Organizacija

Takmičenje je osmišljeno i organizovano od strane četvorice studenata sa različitih smerova, a uz punu podršku Matematičkog fakulteta, njegovih zaposlenih i studenata.Cilj ovog takmičenja je promocija značaja praktično upotrebljivog znanja iz programiranja i podsticanje stvaranja preduzetničkog duha kod mladih kolega. Takođe, učesnicima ovog takmičenja je data nova mogućnost za međusobno upoznavanje sa mladim programerskim talentima kao i za uvežbavanje predstavljanja svojih kreativnih proizvoda pred potencijalnim investitorima.

Partneri

Nagrade

Vredne nagrade za pobednike Matf Hackathon-a, obezbedili su partneri takmičenja.
Na Vama je da ih osvojite, ali i da ih otkrijete.
Pobedite u igri memorije da biste otkrili nagrade

Prijava

Rok za prijavljivanje je istekao i takmičari za 2015. godinu su odabrani.
Sledeće godine, u ovo doba, možda ćete baš Vi učestvovati na Math Hackathon-u.
Do tada, pratite nas na društvenim mrežama i pripremajte CV-e za sledeći ciklus prijava.

zavrseno

Spisak prijavljenih ekipa:

24 sata sa Bogdanom Habićem

37

Agzynxsan

Apocalypse Bunnies

Bitange i Princeze

Black Photon

Cowboy Coders (Divlji pastuvi)

DJM3

I^4

IamGroot

Kornjačolovci

Kraj Kruga Dvojke

Lopitalova mama

MMMA

ROMB

Samo iskulirano

Legacy

Belom bojom su označena imena ekipa koje su ostvarile pravo učešća na takmičenju.

hack@math.rs