MATHACKATHON BRIŠE GRANICE I PODSTIČE KREATIVNOST

02.04.2016.

Saopstenje za medije 1

Studentska organizacija Matematičkog fakulteta ─ Omikron, od 22. do 24. aprila organizuje timsko takmičenje u brzom razvoju softvera ─ MatHackathon na Matematičkom fakultetu. Projekat je namenjen studentima i srednjoškolcima uzrasta od 18 do 26 godina.
Prijavljivanje je besplatno; počinje 28. marta i traje do 17. aprila.

MatHackathon je takmičenje u programiranju koje se organizuje drugi put zaredom, pod pokroviteljstvom Matematičkog fakulteta. U roku od 24 sata, timovi od četiri člana će imati zadatak da od “nule” naprave aplikaciju koja rešava dati problem. Na taj način imaće priliku da testiraju stečeno znanje, primene iskustvo i kreativnost.
Zadatak će biti osmišljen od strane profesora Matematičkog fakulteta, generalnog pokrovitelja projekta, kao i od strane stručnjaka iz kompanija Devana Technologies i Microsoft Development Center Serbia. Problem čije rešenje treba da pronađe realnu primenu će timovima biti poznat tek na samom početku takmičenja.

Saopstenje za medije 1 - baner sa sponzorima

Organizacija projekta ne bi bila moguća bez svesrdne podrške prošlogodišnjih, ali i novih sponzora, među kojima su i Devana Technologies i Microsoft Development Center Serbia kao zlatni sponzori, ali i Endava, E-Smart Systems i ICT Hub kao srebrni sponzori.

Cilj takmičenja je promovisanje značaja praktično-upotrebljivog znanja iz programiranja, ali i stvaranje novih ideja i rešenja za probleme koji se sreću u svakodnevnom životu. U skladu sa tim, slogan ovogodišnjeg takmičenja glasi “No limits. Pure Creation.”.

Za više informacija o događaju i načinu prijavljivanja posetite zvaničnu internet prezentaciju www.hack.math.rs ili Facebook stranicu MatHackathon.