MICROSOFT PODRŽAO MATHACKATHON

08.04.2016.

Saopstenje za medije 1

Razvojni centar Majkrosofta u Srbiji (Microsoft Development Center Serbia – MDCS) otvoren je 2005. godine, kao četvrti po redu razvojni centar kompanije Majkrosoft u svetu. Tim MDCS-a čini više od 200 perspektivnih mladih ljudi, vrhunskih stručnjaka iz oblasti kompjuterskih nauka i primenjene matematike. MDCS nastao je sa idejom da, angažovanjem talenata iz Srbije i regiona, uzme aktivno učešće i doprinese razvoju novih Majkrosoft tehnologija. Svaki član MDCS tima svojim idejama i posvećenošću utiče na veliki broj ljudi, menjajući njihov pogled na svet i olakšavajući njihov svakodnevni život. Svi Majkrosoft projekti razvijeni u Srbiji su priznati od strane kompanije Majkrosoft i miliona korisnika na globalnom nivou, što dodatno promoviše Srbiju i ucrtava je kao stratešku tačku na tehnološkoj mapi sveta.

Veći broj zaposlenih u Razvojnom centru Majkrosofta u Srbiji čine diplomirani inženjeri elektrotehnike, računarstva i matematike. Međutim, ne postoji pravilo koje sprečava zainteresovane koji vole programiranje da se prijave.

Razvojni centar Majkrosofta u Srbiji stalno promoviše praksu za studente, a već nakon prvog semestra na studijama može se dobiti praksa u MDCS-u!

Takođe, MDCS zapošljava tokom cele godine, a više informacija o otvorenim pozicijama može se dobiti na www.microsoft.com/serbia/mdcs/jobs.aspx.

Razvojni centar Majkrosofta u Srbiji poziva studente da se prijave na praksu tokom cele godine! Praksa može da traje tri ili više meseci i organizuje se u prostorijama MDCS-a u Beogradu. Više informacija studenti mogu da dobiju na mdcsinfo@microsoft.com.