ATRAKTIVNE RADIONICE VAŠ ČEKAJU 22. APRILA

16.04.2016.

Saopstenje za medije 4

U okviru projekta MatHackathon, organizovane su radionice i predavanja namenjena studentima i srednjoškolcima. Za detaljan spisak radionica, pročitajte više.

Prijave za radionice 22. aprila traju do 20. aprila!

Prijavite se za radionice!

HR centar

Radionica timski rad

HR Centar

Početak radionice: 15h

Trajanje radionice: 1.5h

Na putu sopstvenog uspeha važno je da naučimo da sarađujemo sa drugima, izgrađujemo timski duh, naučimo veštine komunikacije i udruženim snagama ostvarujemo ciljeve. U profesionalnoj karijeri, pre ili kasnije, susrećemo se sa radom u timu, pa je važno da budemo spremni na sve izazove koje ovaj oblik rada nosi.
Radionica HR Centra ima za cilj da približi učesnicima funkcionisanje i atmosferu u timu, kao i to kako formirati svoju poziciju unutar tima.

Radionicu vode:
Sanja Starovlah ─ Sertifikovani NLP Practitionare i trener iz obasti komunikacije i Emocionalne inteligencije
Jelena Kovačević ─ diplomirani andragog

Dođite i saznajte kako postići najbolje rezultate u okviru različitih timova!

MATF

IT ─ zanimanje budućnosti

Katedra za računarstvo i informatiku na Matematičkom fakultetu

Početak predavanja: 16h

Trajanje predavanja: 30 min

Prof. dr Predrag Janičić, šef Katedre za računarstvo i informatiku na Matematičkom fakultetu, predstaviće prisutnima zašto je danas studiranje informatike najperspektivnije za lični i profesionalni razvoj, kakvo znanje se stiče studiranjem na Matematičkom fakultetu i gde to znanje kasnije mogu primeniti.

Oblast primene računarskih nauka su brojne, počevši od medicine i bioinformatike, preko kriptografije i veštačke inteligencije, pa sve do astronomije i astroinformatike, nezaboravljajući na teoriju igara i web i internet tehnologije. Pomenute oblasti, kao studenti Matematičkog fakulteta, imaćete priliku da slušate u okviru kurseva na osnovnim i master studijama, a kako to profesori Matematičkog fakulteta sprovode i koja je njihova misija moći cete da saznate na licu mesta.

Pozivamo sve koji planiraju da upišu fakutet na kome se izučavaju informacione tehnologije da dođu i informišu se zašto je Matematički fakultet pravo mesto za njih.

MATF

Upotreba programskog jezika JAVA na takmičenjima iz programiranja ─ argumenti ZA i PROTIV

Katedra za računarstvo i informatiku na Matematičkom fakultetu

Početak predavanja: 17h

Trajanje predavanja: 30min

Programski jezik Java je visoko pozicioniran kao jezik široke primene u informatičkoj industriji. Java je među mladim programerima veoma popularna i često predstavlja prvi izbor jezika koji se koristi za kreiranje programa, igrica, aplikacija i funkcionalnih Web servisa.

Profesorka Matematičkog fakulteta, Jelena Hadži-Purić, priča će o izazovima i ograničenjima u vezi sa implementacijom takmičarski zadataka u programskom jeziku Java.

Dođite da saznamo zašto da, a zašto ne Java!

Devana

Od ideje do funkcionalnog prototipa za 24 sata

Devana Technologies

Početak predavanja: TBA

Trajanje: 30min

Kada imate 24 sata da razvijete aplikaciju, svaka odluka je bitna. Na ovom predavanju ćemo proći kroz nekoliko tehnologija koje mogu drastično da ubrzaju razvoj aplikacija i uz pomoć kojih rezultati, čak i nakon samo 24 sata, izgledaju izvanredno.

MDCS

MDCS Azure

Microsoft Development Center Serbia

Početak predavanja: TBA

Trajanje: TBA

TBA

Prijave za radionice 22. aprila traju do 20. aprila!

Prijavite se za radionice!