MENTORI MATF-A POSETILI TIMOVE

23.04.2016.

Pozvali smo asistente i saradnike u nastavi Matematičkog fakulteta da posete naše takmičare i daju im korisne savete i sugestije. Mentori su uživali u radovima i idejama naših timova. Ovogodišnji tim mentora čine: Nina Radojičić, Aleksandar Kartelj, Anđelka Zečević, Ognjen Kocić i Aleksandra Simić.

Saopstenje za medije 5

Dok ovogodišnji mentori sabiraju pozitivne utiske, pročitajte šta su prošlogodišnji mentori rekli o MatHackathon 2015.

Nina Radojičić

MatHackathon 2015. godine je predstavljao izvanredno iskustvo za takmičare koji su koristili programerska znanja, maštovitost i timski rad da bi realizovali svoje ideje na zadatu temu. Kao mentori smo imali zadovoljstvo da među prvima čujemo zanimljive ideje koje su takmičari entuzijastično spovodili u delo, napredujući iz sata u sat. Poseban izazov je što su temu saznali na samom početku takmičenja, a za svaku pohvalu je koliko su timovi uspeli da urade za zadato vreme.

Aleksandar Kartelj

MatHackaton je programersko takmičenje koje unapređuje kreativno razmišljanje, rad pod pritiskom i timski duh. Razvoj ova tri pomenuta kvaliteta je od ključnog značaja za svakog mladog programera u njegovoj budućoj profesiji. Jedan od ciljeva ovakvog i sličnih takmičenja je nadomešćivanje nedostajućeg znanja i iskustva koje se ne može steći konvencionalnim polaganjem ispita na fakultetu. Želim puno uspeha svim takmičarima.

Milan Banković

Imao sam zadovoljstvo da prošle godine budem jedan od mentora na MatfHackathon-u. Mislim da je ideja takmičenja jako dobra, zato što pred takmičare postavlja realan izazov, praktičan problem čije rešavanje uključuje ne samo programersko umeće, već i kreativnost, dobru ideju, razumevanje potreba korisnika i tržišta. To je upravo ono što u praksi očekuje mlade programere koji su dovoljno hrabri da se odluče da nakon završetka studija pokrenu sopstveni posao. Takmičenje je bilo veoma lepo organizovano, pre svega zahvaljujući kolegama iz organizacionog tima, ali i mnogobrojnim volonterima, studentima Matematičkog fakulteta. Zapravo, ovo je takmičenje koje su u najvećoj meri na svojim plećima izneli sami studenti, što mu daje poseban kvalitet i značaj.

Ivan Čukić

Hakaton je odlična prilika da studenti iskuse kako je raditi na pravom softverskom projektu. Ovo ne uključuje samo programiranje, nego i organizaciju vremena po projektnim zadacima, organizaciju članova tima, reklamiranje, ali naravno i manjak sna zbog probijanja zadatih vremenskih rokova za završetak projekta. Za razliku od uobičajenih takmičenja koja se fokusiraju na akademsko znanje, hakatoni otkrivaju studentima koliko su spremni (ili nisu) da to znanje primene na uobičajene softverske projekte.